Moduł pozwalający na zarządzanie użytkownikami w ramach programu.

- Włącz logowanie użytkownika przy uruchamianiu aplikacji – po zaznaczeniu przed uruchomieniem programu wymagane będzie wprowadzenie loginu i hasła zdefiniowanego w programie użytkownika
- Wybór z listy – po zaznaczeniu w oknie logowania będzie wyświetlana lista rozwijana ze zdefiniowanymi w aplikacji użytkownikami
- Wybór stanowiska pracy – po zaznaczeniu w oknie logowania będzie dostępna lista rozwijana ze zdefiniowanymi stanowiskami pracy w ramach słownika
- Pobierz – wyświetla listę zdefiniowanych w programie użytkowników
- Dodaj – uruchamia okno dodawania nowego użytkownika
- Edytuj – uruchamia edycję wybranego na zestawieniu użytkownika
Po zaznaczeniu użytkownika na zestawieniu i klikając prawym przyciskiem myszy wyświetlone będzie menu kontekstowe z opcjami:
- Dodaj – uruchamia dodawanie nowego użytkownika
- Edytuj – uruchamia edycję wybranego użytkownika
- Dezaktywuj – oznacza użytkownika jako nie aktywnego (użytkownik nie będzie się mógł zalogować, ale będzie widoczny)
- Edytuj grupy – uruchamia edycję grup uprawnień przypisanych do użytkownika
